Valdemarsvik: 0123-511 20

Västervik: 0490-655 620

 

E-post: info@batomotor.se

oktober 17, 2017
Du är här: Om oss  >  Verkstad

Få kan så mycket som Ray om båtmotorer

Ray Pramberg är en veteran hos Båt o Motor med 30 år på företaget. Det han inte kan om båtmotorer är inte värt att veta!

På verkstaden arbetar flertalet tekniker med att reparera och underhålla båtar och båtmotorer. Verkstaden är certifierad för Mercury, Volvo Penta och MerCruiser-motorer och har ett stort reservdelslager.

Ray Pramberg har ett gediget kunnande kring båtmotorer.

Intresset för motorer startade redan i barndomsåren på speedwaybanor, fortsatte med modellbanracing och via arbetet som verktygsmakare innan han började hos Båt o Motor. Där har han blivit känd bland kunderna för sina gedigna kunskaper.

Just service tycker han är en viktig bit som alla båtägare bör tänka på.

– En båtmotor ska servas enligt fastställda serviceintervall. Helst av en auktoriserad verkstad, det ska man tänka på som båtägare.

Vilket fel är det vanligast förekommande på båtmotorer?

– Att det har kommit vatten och smuts i bränslet. Rådet är att vara försiktig när man tankar, till exempel genom att använda tratt med sil och ha ett ordenligt vattenfilter till bränslet.

Båt o Motor har också en speciell verkstad där vi lagar repor och andra skador i plasten på båtarna. Vi ombesörjer också arbeten med till exempel bottenmålning och polering.

En stor del av verkstadens arbete är också att göra i ordning nya båtar så att de är helt sjöfärdiga när köparen hämtar dem.

Vinterförvaring inomhus

I Båt o Motors service ingår också vinterförvaring av båten inomhus. Sammanlagt tillhandahålles 130 inomhusplatser. Här kan man tala om fullständig service till båtägaren.

– Vi ombesörjer i princip allt från att ta upp båten på hösten, serva den och förvara den under vintern. När våren kommer så kan båtägaren ringa ett par veckor innan han vill ha sin båt sjösatt, så är den på plats när det är dags för årets första tur på sjön. Lättare än så kan det väl knappast bli för båtägaren?

hollister sverige polo ralph lauren skjorta canada goose väst woolrich jacka dam canada goose jacka woolrich jacka louis vuitton väska ray ban rea canada goose rea michael kors rea new balance skor lacoste piké ray ban solglasögon ralph lauren skjorta new balance rea ray ban glasögon uggs sverige lacoste rea christian louboutin skor michael kors väska moncler jacka nike shox barbour jacka uggs rea